Dövme Ürünlerinin Üstünlüğü

İnsanoğlu medeniyetin oluşumuna katkıda bulunduğu günden beri, maden işleri birçok üründe gücü, dayanıklılığı, mukavemeti ve yüksek kaliteyi garanti altına almıştır. Günümüzde, dövme ürünlerinin bu avantaj ve üstünlükleri artan gerilme, yük ve işlemlerin yoğunluğu ile daha da önem kazanmıştır.

Dövme ürünleri, en yüksek seviyedeki yükleri ve gerilmeleri kaldırabilecek tasarımlar sağlamaktadır. Dövme teknolojisinde kaydedilen gelişmeler dövme ürün yelpazesinin kapasitesini arttırmıştır.

Ekonomik olarak dövme ürünler otomatik metotlarla üretilip işlenerek kendilerine özgü üst düzey güvenilirlikleri, gelişmiş tolerans kapasiteleri ve yüksek başarı seviyeleri ile daha çekici olup,

DÖVME KONUSUNDA ULAŞILAN YAPISAL GÜVENİLİRLİĞE BAŞKA HİÇBİR MADEN İŞLEME METODUNDA ULAŞILMAMIŞTIR.

Dövme işleminde basınç ve sıkıştırma altında beklenmeyen arızalara sebep olabilecek dahili gaz cepleri veya boşlukları yoktur. Dövme metodu materyalin merkezden itibaren dövmenin çeşitli bölümlerine hareket ettirecek kimyasal ayrışmayı en iyi sağlayan teknik olup, dövme ürünlerinin yapısal bütünlüğü, hızlı üretim oranı ve düşük maliyete katkıda bulunan tutarlı işlenebilme, sıcak işlemeye en doğru sonuç ve düşük denetim gereksinimi anlamına gelmektedir.